Case: Hillerød Hospital

Ledelsesoverblik over projekter, samt dokumentdeling blandt brugerne

Nordsjaellands HospitalIT- og Medicoafdelingen på Hillerød Hospital skal løbende effektivisere og strømline organisationen, samtidig med at mængden af projekter er stigende. Det stiller krav til bedre overblik, bedre ressourcestyring og effektive værktøjer til at dele dokumenter og opgaver i projekterne. På baggrund af dette indkøbte IT- og Medicoafdelingen en ny it-løsning til projekt- og porteføljestyring fra FlowIT A/S.

Løsning

Valget faldt på projektportalen ProjectFlow, som er en løsning til projektstyring, programstyring og porteføljestyring, der

 • understøtter projektgruppens behov for samarbejde og dokumentdeling
 • hjælper projektlederen med projektstyringen
 • giver ledelsen overblik på tværs af projekterne
 • indeholder tidsregistrering og ressourcestyring

Ledelsen i ITM-afdelingen anvender ProjectFlow til at få overblik over status på projekterne, økonomien og tidsplanen. Hillerød Hospital har lavet en regel om, at status på alle projekter skal være på plads den 25. i måneden for at sikre, at det er klart for alle projektlederne, hvornår der skal statusrapporteres.

"Det afgørende for mig er at have et godt overblik over projekterne. Det har vi fået med ProjectFlow. Dermed kan vi bedre planlægge vores projekter", udtaler souschef i ITM-afdelingen Joel Lyngeled.

Projektlederne anvender ProjectFlow til afrapportering til ledelsen og i den daglige projektstyring. "Tilgængeligheden og det grafiske layout er intuitivt og brugervenligt", fortæller projektleder Mikkel Andreasen. "ProjectFlow giver projektlederne beslutningsstøtte til at udføre projekterne korrekt. Samtidig giver ProjectFlow struktur i projekterne, som gør det nemmere at skifte projekt", fortsætter Mikkel Andreasen.

Mikkel påpeger også, at ProjectFlow er stærkt til konfigurationsstyring af dokumenterne, som jo er vigtigt i PRINCE2®:"Vi skulle dog lige vænne os til den indbyggede versionsstyring, nu hvor det ikke længere er nødvendigt at give dokumentet et nyt filnavn, hver gang vi skal lave en ny version. Vi kan nemt hente de opdaterede dokumentskabeloner med ProjectFlows centrale dokumentskabelonbibliotek".

ITM-afdelingen har valgt en trinvis udrulning af ProjectFlow. En af de næste opgaver bliver udrulningen af ressourcestyring og tidsregistrering. Samtidig har Mikkel Andreasen et ønske om at integrere emneloggen og risikologgen. Det er muligt med den nye udgave af ProjectFlow. ITM-afdelingen har også en holdning om FlowIT som samarbejdspartner: "Vi er fuldt ud tilfredse med samarbejdet med FlowIT, de er proaktive, og servicen er i orden", udtaler Mikkel Andreasen.

 

Følgende fordele er opnået:

 • Forbedret overblik over projekterne
 • Overblik over de seneste statusrapporter fra projekterne
 • Styr på projektdokumentationen og konfigurationsstyringen
 • Beslutningsstøtte til projektlederen
 • Nemt overblik over, hvordan tidsplanen så ud på et givent tidspunkt
 • Brugerne oplever nemmere samarbejde omkring dokumenter

"ProjectFlow har betydet, at vi har fået overblik på tværs af projekterne, og samtidig har vi fået et værktøj, som styrker gennemførelsen af projekterne", siger Joel Lyngeled, souschef, ITM.

 

Teknologi

Projektportalen ProjectFlow er baseret på SharePoint Server fra Microsoft og FlowITs softwareprodukt CoreFlow.

 

Om Hillerød Hospital

Hillerød Hospital er et specialiseret akuthospital for Nordsjællands 310.000 medborgere. Hospitalet er med sine 3.700 medarbejdere Nordsjællands største arbejdsplads. Hillerød Hospital samarbejder tæt med de to nærhospitaler i Nordsjælland, Helsingør Hospital og Frederikssund Hospital, hvor Hillerød Hospital også driver enkelte specialafdelinger. Hillerød Hospital er en del af Region Hovedstaden.

Tilmeld nyhedsbrev

Få tilbud, nyheder og inspiration direkte i din indbakke

Om FlowIT

 • FlowIT A/S er et konsulent- og softwarehus etableret i 1999. Vores mission er at styrke organisationers evne til at samarbejde. FlowIT A/S tilbyder to softwareprodukter og dertilhørende konsulentydelser:
 •      -   CoreFlow® - et tredjepartsværktøj til
 •          SharePoint til etablering af
 •          brugervenlige løsninger.
 •      -   ProjectFlow® - én samlet løsning til al
 •          projektarbejde i organisationen.
Vi er på Linkedin

Kontakt

FlowIT A/S
Vindegade 34, 1-2. sal,
DK-5000 Odense C

Telefon: 66 10 40 55
E-mail: info@flowit.dk

Vores kontortid er:
Mandag til torsdag 9-17.
Fredag 9-15.30.

CVR. nr.: 26829798
Bank: Handelsbanken
Reg. nr. 0894 kontonr. 1012141